En skiboks til besvær, en kanne og en kork

En skiboks til besvær, en kanne og en kork

Hva gjør du når en prolaps forsinker forberedelsene til helgens hyttetur? Det er torsdag kveld og Jan Mikkelsen vil ha den nye skiboksen på plass, han røsker opp døra og roper blidt inn til kona Trine. Det går ikke lang tid før de finner ut at ryggen hennes ikke tåler å løfte så tungt. Jan kommer plutselig på SAVER – appen han lastet ned tidligere i uken.

Hjelpen er nær, det gjelder å være føre var

«Hm, jeg må teste denne appen», tenker Jan. Han velger kategorien «Hverdagsbehov» og betaler gjerne 300 kroner til den som kan hjelpe ham med skiboksen i løpet av kvelden. Med et par tastetrykk har han sendt ut en forespørsel fra stedet han bor på Mortensrud. Etter noen minutter tikker det inn en melding fra en som kan stikke innom i løpet av en times tid. Skiboksen er i boks, så å si.

Endelig fredag og høyfjellet venter

Det er fredag og god stemning i kontorlandskapet. Jan og kollegene er rimelig klare for å ta helg etter en hektisk uke i IT-bransjen. Han og kona pakket bilen klar kvelden før, de kan reise rett fra jobb og til hytta på Hafjell. Trine synes det er ekstra viktig å komme seg tidlig av gårde siden de får besøk. Fint å være på hytta i god tid før gjestene kommer.

Ut på tur og alt vel?

Med kaffekrus for hånden og ferske boller i fanget går ferden raskt nordover E6 – vel og merke etter at trafikken løsner nord for Skedsmovollen. Etter å ha passert Gardermoen begynner varsellampa om lavt drivstoff å lyse, best å stoppe på en av de nærmeste bensinstasjonene.

Når tiden bare flyr i hyggelig selskap

Praten flyter lett, de har gledet seg så lenge til denne helgen – og vips har de passert Minnesund. Jan plystrer lavt. Shit … vi skulle ha fylt drivstoff. Måleren viser 20 km til tom tank. De satser alt på å rekke Espa. Når de nærmer seg Strandlykkja faller tankmåleren til 0. Jan vil nødig bli stående midt på E6 med tom tank nå, han velger å ta av mot Strandlykkja. Trine er skeptisk.

God og grønn, lett å finne når det haster

Trine ser spørrende på Jan: «Ja vel, hva gjør vi nå?» Ikke så topp stemning lenger. «Hva med den appen du brukte i går?»
«Ja, smart, vi prøver.» Jan tar opp mobilen og finner raskt SAVER som med sin grønne farge er lett gjenkjennelig. Han oppretter en forespørsel i kategori “Assistanse” og oppgir at han vil betale 500 kroner til den som har mulighet til å komme med noen liter diesel til den noen år gamle Volvoen – som nokså ufrivillig står parkert i en busslomme. Bare å krysse fingrene.

En reddende engel med diesel

Jan har knapt tatt et tygg av den siste bollen før det plinger i mobilen. En lastebilsjåfør som for øyeblikket står og fyller diesel på Minnesund svarer – han kan ta med en kanne nordover.
De deler posisjon i appen for at de lett skal finne hverandre. Lastebilsjåføren ser at han vil være der i løpet av 20 minutter.

En snau time senere er de igjen på vei nordover, fortsatt er de litt foran gjestene i løypa.

Kork og karaffel

Klokka nærmer seg 20 og det er høy stemning i stua. Gjestene koser seg, og om litt skal de sette seg til bords og nyte en herlig piggvar. Jan er spent på vinen han fikk anbefalt av ekspeditøren på Polet. På kjøkkenet leter Trine og Jan febrilsk etter vinopptrekkeren. Både den og karaffelen er søkk borte. Antakelig lagt et lurt sted da datteren hadde med vennegjengen på hyttetur forrige helg. Hun tar ikke telefonen. Supert.

Nå går tankene raskt til SAVER. Jan strekker seg etter mobilen og ser at han ikke har avsluttet sin forrige chat i SAVER. Ikke noe problem. Raskt legger han inn en ny forespørsel i kategorien «Hverdagsbehov» og oppgir en betalingsvillighet på 250 kroner. Noen i nærheten som kan komme dem til unnsetning litt hurtig, tro?

Jan sjekker etter 10 minutter, 12 personer har sett forespørselen, men ingen tilbud om hjelp ennå. Han tenker at her må det finnes andre kreative metoder og stikker ut i boden. Han har knapt kommet inn på kjøkkenet igjen før det plinger i Jans mobil. Push-meldingen lyser mot ham: “En SAVER tilbyr deg hjelp”. Jan trykker spent på meldingen og ser at en person bare 2,1 km unna tilbyr hjelp med vinkorkene. Han starter en chat med «Fjellrypa» som melder at sønnen kan være der i løpet av 15 min. Yesss!

Nøyaktig 15 minutter senere banker det på hyttedøra. En sprek og temmelig svett, men blid kar i skidress står der med kveldens redning i hånda. Fantastisk.

Små hendelser, store problemer – og alt midt-i-mellom

Sent søndag kveld kjører Jan og Trine inn på gårdsplassen hjemme etter en fantastisk helg med vennene på Hafjell. Alle gode ting er tre, heter det. Denne gangen fikk de heldigvis ikke behov for kategorien “NØD” i tillegg, det hadde blitt i overkant, selv her hjemme hos SAVER.

Selv om dette er en oppdiktet historie, eksisterer Jan, Trine, Hafjell, hytta, jobben og ikke minst små og store hendelser året rundt. Dette er bærekraft i praksis fylt med innhold – og vi tror alle kan kjenne seg igjen.

Gjett hva som ble samtaleemne rundt kaffen på jobben til Jan og gjengen mandag morgen?

Ronny Jåsund- Pedersen//

En skiboks til besvær, en kanne og en kork

Kommentarer (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Anbefalt for deg